Botulinumtoxin (Botox)

Vill du hålla dig ung och se vacker ut? Svaret är uppenbart för de flesta av oss! Eller kanske för oss alla? Ett av de bästa sätten att bibehålla hudens skönhet och ungdomar är att använda Botox-injektioner. Du kanske hör om Botox överallt idag. Som vi alla vet är detta en relativt enkel metod som leder till ett effektivt avlägsnande av rynkor och naturligtvis ett yngre utseende. Så det är inte många av oss som kan förneka att vi vet ordet Botox, men hur många kan ärligt säga att de helt förstår Botox? För att hjälpa oss måste vi gå tillbaka flera decennier till den tid då detta ämne först undersöktes och användes.

botulinumtoxin-botox

Botox kommer från botulinumtoxin, en typ av dödlig botulism. Det upptäcktes för nästan fem decennier sedan och har använts för att behandla patienter med neurologiska problem. Det finns flera olika botulinumtoxiner, från botulinumtoxin A till botulinumtoxin. G. Botox är ett registrerat varumärke för en viss produkt som skapats med ett av sju neurotoxiner (botulinumtoxin A). Botulinum orsakas av intag av bakterier som kallas Clostridium botulinum. Botulinumtoxin är faktiskt ett neurotoxinprotein som bakterier konsumerar en gång. Biverkningarna av att ta detta neurotoxin kan vara lika allvarliga som förlamning! Även om mycket farliga och ofta dödliga i andra former och koncentrationer, verkar Botox-injektioner som kosmetisk behandling vara helt säkra i vissa delar av världen.

botulinumtoxin-botox

Den 21 december 2000 godkändes Botulinium Toxin B för att behandla livmoderhalsdystoni, vilket minskar smärta från svåra sammandragningar i axlar och nacke, under varumärket Botulinium Toxin B Neurobloc i EU och Myobloc. i USA. Den 15 april 2002 upptäcktes Botulinium Toxin A, eller bättre känt som Botox Cosmetic, efter att ha upptäckt dess effektivitet i att förbättra uppkomsten av måttliga till svåra rynkor mellan ögonbrynen (glabella linjer). Botox används också för att behandla migränhuvudvärk, blefaospasme (ofrivillig blinkning), svår axillär hyperhidros (överdriven svettning), achalasi och mer.

Här kan du läsa mer om: Botox mot Migrän

Botox-injektioner fungerar genom att dra åt huden och musklerna för att hålla huden i ett sammandraget tillstånd. Tyvärr, under loppet av veckor, minskar de terapeutiska effekterna och linjerna och rynkorna försvinner (behandlingen är endast tillfällig), så du bör återgå till injektionen var tredje eller fjärde månad. Varje individuell Botox-injektion kostar från 2000–5000 kr. Detta är det pris du måste betala för att hålla dig ung och vacker med Botox-injektioner!

För behandlingar i Göteborgsområdet kan du kolla in Göta Kliniks behandling som heter

BotoxBehandling Göteborg

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *