Hur länge håller Botox

Hur bra är Botox och hur länge håller Botox?

Du bör vara medveten om hur Botox fungerar innan du överväger att göra denna behandling och kunna svaret på frågor som exemeplvis hur länge håller Botox? Botox, som är förkortat för botulinum toxin, blockerar överföringen av nervimpulser till muskeln. Denna rörelse blockerar acetylkolin, en av flera viktiga neurotransmittorer. Behandlaren kan skickligt välja injektionsstället och sedan justera förlamningen av musklerna runt ögonen, pannan och mellan ögonbrynen som orsakar rynkor och linjer.

hur-lange-haller-botox

Självklart behöver behandlaren eller läkaren mycket anatomisk kunskap samt att veta hur man borde fördela injektionen av Botox på rätt sätt för att minska onödiga biverkningar som kan uppstå om angränsande muskler av misstag förlamas även om du behöver arbeta med dem. Om du till exempel placerar Botoxinjektionen för nära ögonlocken kan det göra att ögonlocket sjunker.

Hur länge håller Botox? – Det är olika från person till person

Det finns tidsperioder över hur länge effekterna av Botox kommer att pågå. Den genomsnittliga varaktigheten är nära fyra månader. Detta är ett genomsnitt och vissa har mycket längre tid (cirka 8 månader) och i andra varar det bara 6 veckor. Forskning har visat att den viktigaste effekten angående varaktigheten av Botox är volymen. Om du använder Botox / Glabla Botox är den bästa dosen cirka 40-50 enheter, vilket motsvarar cirka 100 enheter Dysport / Azzalure, vilket är ungefär 2,5-8 gånger mindre än Botox / Vistabel. Det tar cirka fyra månader hos cirka tre fjärdedelar av patienterna.

hur-lange-haller-botox

En annan sak att tänka på är när du ska ta din nästa dos och när du bör boka in din nästa behandling för att förstärka ditt resultat. Hur länge håller Botox och hur mycket ska jag ta? Det beror på personliga preferenser och det finns inget rätt sätt att bestämma när nästa dos ska ges annat än när Botox ska startas. Att använda en kalender är förmodligen inte det bästa sättet att fatta ett beslut, eftersom det kan ta mycket längre tid än du tror, ​​särskilt om du ständigt genomgår behandling eftersom det är längre varje gång.

Vad ska du leta efter för att se om Botox är sliten? Detta beror främst på att de muskler som tidigare var förlamade börjar röra sig igen. Om du har behandlats mellan ögonbrynen är det förmodligen det första stället att börja röra på. Detta är en mycket aktiv muskelgrupp och visar tecken på om Botoxbehandlingen funkar eller inte tidigare än någon annanstans.

Hur länge håller Botox? – Stressa inte fram resultaten

När du börjar se rörelse i dessa områden kommer du gradvis att se linjerna återgå till din hud, även om de kanske inte är så märkbara som de brukade vara. Detta kommer att göra det till en bra tid att boka in din nästa tid för Botox-behandling. Hur länge håller Botox? Det är helt upp till dig och hur ofta du vill eller kan göra en behandling med Botox.

En av de viktigaste delarna när det kommer till en behandling med Botox är att inte stressa fram resultaten och göra behandlingar allt för tätt inpå varandra. Om du gör behandlingar med Botox för ofta, så kan det leda till motsatt effekt och antingen inte ge några resultat alls eller väldigt dåliga resultat på grund utav överdosering av Botox. Rådgör alltid en extra gång med en läkare eller legitimerad behandlare kring ditt behov och vad du vill uppnå med dina behandlingar.

I en konsultation med en behandlare eller läkare så har du möjlighet att ställa frågor som exempelvis – Hur länge håller Botox? eller Är botox något för mig? Det är under det här mötet som du ska få en förståelse kring vad som är möjligt ur ett behandlingsperspektiv och vilka resultat som du har att vänta dig.

Om du vill läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *