Hårvård som reparerar och förebygger skadat hår

Säg HEJ till hårvård och farväl till skadat hår!

Hårvårdsprodukter som fungerar

Tack vare modern teknik så behöver du inte längre acceptera att ditt hår är torrt eller skadat. Idag hittar du enkelt lösningar för hårvård online! I den här artikeln får du lära dig vad som kan orsaka skadat hår och hur du kan få liv i håret igen. Lär dig mer om hur du hittar rätt hårvårdsprodukter för dig och ditt hår!

 I den här artikeln:

  • Saker som kan orsaka skadat hår.
  • Experternas rekommendationer för torrt hår.
  •  Jag har skadat hår:hjälp mig!

Saker som kan orsaka skadat hår.

Det finns många anledningar att ditt hår kan vara skadat.Billiga hårvårdsprodukter är en vanlig orsak till skadat hår. Många använder inte bara fel produkter för sin hårtyp – de använder produkter alldeles för ofta också! Läs Håret – Talar om hur du mår!

 

Skadat hår? Tänk på det här:

Klor, solsken och saltvatten kan skada håret. Tvätta håret direkt efter bad i klor eller saltvatten för att undvika skada eller missfärgning av håret. Använd gärna en solhatt eller produkter med UV-skydd om du ska vistas mycket i solen.

Överanvänd inte schampo eller andra hårvårdsprodukter.

Återfukta, återfukta och återfukta!

Testa en hårbehandling! Vi rekommenderar att du utför en hårbehandling minst en gång i veckan.

 

Hårprodukter: Bästa schampo och balsam för torrt hår.

Idag hittar du tusentals hårprodukter online och det kan kännas överväldigande att välja den produkt som passar dig bäst. Här är några tips inför nästa gång du handlar hårprodukter på nätet:

  • Använd rätt produkter som stärker håret istället för att skada det.Dessa hårprodukter är särskilt framtagna för att ge liv till skadat hår.
  • Ett vanligt misstag som många gör är att investera i dyra produkter som ger kortvariga resultat.Sulfater och parabener är vanliga kemiska tillägg i hår produkter. Du som lever med torrt eller skadat hår bör vara särskilt försiktig för dessa typer då de kan torka ut din hårbotten.
  • Ditt hår består av naturliga oljor och fetter, därför är det logiskt att du ska använda produkter som speglar detta.Ifall att ditt hår är skadat från färgning så kan du läsa mer om bra schampo för färgat hår här.

Schampo och balsam som är bra för dig och miljön.

De senaste åren har miljöfrågor kommit in i hårvårds världen på riktigt. Vegansk hårvård och miljövänliga hår produkter har blivit allt vanligare. Och för många ett måste.Läs mer om fördelar med miljövänliga hårprodukter.

Tips och tricks för torrt och frissigt hår:

Många kvinnor upplever problem med att håret skadas eller går av. Det kan bero på olika orsaker. Överanvändning av produkter och färgning är vanliga anledningar.Kika på våra vanligaste frågor här nedan!

Mina toppar går av:

Att håret går av är inte kul. Men inte heller helt ovanligt.Ofta beror det på både yttre och inre orsaker när håret går av. både hårprodukter och kost kan alltså ha en del i spelet.Värmeverktyg och färgningar kan göra så att även friskt hår går av.När håret går av är det bra om du tar det lugn med schampo ett tag framöver (och endast schamponerar hårbotten när du använder schampo). Använd balsam flera gånger i veckan, låt det sitta i flera minuter och duscha i kallare temperatur. Håret torkas inte ut lika mycket då.

Mitt hår är skadat och frissigt:

Frissigt hår är en vardag för många. Ofta händer det när det är fuktigt i luften. Botemedlet mot detta är hårprodukter med naturliga oljor i sig. Detta hjälper till att skydda håret! Använd därför lite schampo och schamponera endast in hårbotten när du tvättar håret. Krama sedan ut schampot genom ditt hår. Använd rikligt med balsam med naturliga fetter. Låt verka i några minuter.Glöm inte din hårbehandling. Minst en gång i veckan bör du unna dig själv och ditt hår en hårbehandling. Så att både du och ditt hår är i toppform hela veckan!

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och funderingar.Varför inte pröva en skonsam hårbehandling?

Du hittar skonsamma och miljövänliga hårvårdsprodukter här!

Du kan också läsa andra artiklar om bland annat skönhet och hälsa på:

emmaochsiri

emciboutique