Rent och snyggt på kliniken

Rent och snyggt - sterilisering

Att ha det rent och snyggt på kliniken är en självklarhet för många. Samtidigt finns en del som missar vikten av vad det verkligen innebär. Det är självklart viktigt att ge kunden ett rent och fräscht intryck. Men eftersom många även använder rent hälsovådliga produkter (om de hamnar fel) är det ändå en viktig aspekt att ta upp vikten av.

Skönhetsbehandlingar som botox, fillers och hårborttagning med laser blir alltmer populära. Men om du ska genomgå en behandling ska du se till att den utförs på ett säkert och hygieniskt sätt på kliniken. Botox är ett kraftfullt men potentiellt farligt gift. För bästa resultat bör du undvika att välja en klinik som inte hälsodepartementet rekommenderar. Dessutom ska alla botoxinjektioner utföras av en läkare som har utbildats inom detta område för att utföra kosmetiska behandlingar.

Läs mer om botox och övrig hudvård och smink här!

De rekommenderar också att du tittar dig omkring lite och noggrant du väljer din klinik så att du blir välkomnad av en välutbildad personal som driver kliniken. Samt att anläggningen är steril och modernt utrustad.

Hur du håller rent och snyggt på din klinik

Rent och snyggt - munskydd och handskar på kvinna

Detta visar vara en viktig fråga, då det finns kliniker som menar att de inte kan bry sig om att upprätthålla en god hygienisk standard då det visat sig att deras kostnader helt enkelt står i vägen för detta.

Inspektörer som undersöker detta med jämna mellanrum menar att man emellanåt finner både smutsig utrustning och gammal smuts i väntrum där patienter sitter och väntar på sin behandling.

Hur kunder påverkas om det inte är rent och snyggt!

Hur du håller rent och i ordning på din klinik påverkar även kunderna som söker eller funderar på att få skönhetsbehandlingar. Om kliniken är ohygienisk ger det dem ett dåligt intryck och kan till och med avskräcka dem helt och hållet.

När du ska få en kosmetisk behandling ska du se till att den tjänst du får uppfyller alla regionala regler och bestämmelser när det gäller säkerhet och hygieniska metoder.

Se till att det inte finns några hälsorelaterade risker på kliniken, t.ex. nålar som ligger kvar eller obehagliga lukter.

Undersök gärna flera olika kliniker innan bokning

Innan du bokar en tid ska du se till att du har undersökt flera alternativ noggrant innan, för att se till att du väljer en klinik där det verkar som om hygieniska rutiner tillämpas och utrustningen är väl underhållen. Det gäller likväl för hudvårdssalonger som skönhetssalonger att se till att personalen rengör och desinficerar instrumenten mellan varje användning. Detta gäller allt från vaxningssatser, pincetter och nagelklippare osv.

Vissa föremål bör kastas efter en enda användning, som engångshandskar och viss bomullsull. Men andra som ögonbrynstrimmare och spatlar för kroppsbehandlingar kan återanvändas om de rengörs med sprit och torkas ordentligt efter varje användning. Det är naturligtvis viktigt att ge kunden ett rent och fräscht intryck.

Behövs hjälp med klinik-städning – Finns att hyra!

Har man inte tiden själv utan i stället vill ta hand om sina kunder så mycket som möjligt, kan man hyra in företagsstädning. Städföretag i dag erbjuder en rad olika tjänster för skönhets- och hudvårdsanläggningar, tex.

– Daglig eller tillfällig städning

– Sanering av ytor och föremål med desinfektionsmedel

– Desinficering av verktyg som har använts på kunderna

– Grundlig rengöring med bestämda intervaller (tex. före öppning1 gång per dag eller en gång i veckan)

De använder utrustning som är idealisk för den här typen av miljöer. Se till att du bokar in tid för att diskutera dina städbehov med företaget så att ni båda blir nöjda.

Om din klinik lever upp till hygieniska standarder kommer det att synas och märkas väl genom återkommande kunder. Du kan till och med göra det till en del av ditt varumärkeslöfte: “Vår klinik är inte bara ren”

Självklart är det av stor vikt att hålla rent och fräscht även i hemmet – Tycker du om att läsa om hem och inredning läs mer här!

Är du intresserad av att få mer information om hygieniska tjänster eller tjänster som Flyttstädning – Hemstädning – Fönsterputs finns mer att läsa om det här! ishine.se