Fräsch varje morgon – Så här gör du!

Att känna sig fräsch varje morgon med att få håret och huden att se ut som bäst kan vara en svår uppgift. Med rätt produkter behöver du dock inte tillbringa timmar framför spegeln varje morgon! Här är fem snabba tips för att göra dig redo varje dag.

1. Om du har lockigt eller frissigt hår ska du använda ett schampo och balsam med fukthämmande egenskaper så att dina lockar förblir smidiga hela dagen. Det gör att hela du ser fräsch ut.

Om du har rakt eller vågigt hår kan du prova att använda ett fuktgivande schampo och balsam så att håret förblir silkeslent utan att torka ut för mycket under dagen.

Du kan också använda dig av UV-borsten som reparerar skadat hår. Läs mer på: https://eyracure.com

2. Välj produkter som matchar din hudton – En del personer med ljusare hudtoner tycker att de kan använda vilken färg som helst på sminket eftersom deras hudtoner är mer färgade. Men det är inte alltid så enkelt.

Vissa hudtoner kan se väldigt konstiga ut med olika färger, och man vill framhäva den naturliga fräscha huden i stället för att dölja den. Du bör därför välja sminkprodukter som matchar din hudton, så att de inte skapar en grumligt eller olustig yta på huden.

3. Vissa har ont i ögonen varje morgon när de vaknar. Tag bort sminket under denna tid för att skapa en mjuk och lätt hud som är anpassad för din make-up igen.

fräsch torra ögon

Det kan vara svårt att torka av allt smink från ansiktet, speciellt från ögonfransar och ögonlock. En mjukgörande olja kan ibland underlätta att använda i stället. Speciellt om det är en mascara som är vattenfast. Var alltid extra försiktig när du rengör den känsliga huden runt ögonen.

4. Om du har torr hud kan du använda en rengörande kräm som du försiktigt applicerar och sedan försiktigt torkar av med bomullspads. Det ger också en fin och fräsch lyster efteråt.

5. En ansiktsmask kan ge din hud fukt under lång tid. Lägg dig gärna ner och passa på att vila de ca 20 minuter man har masken. Ansiktsmask är ett fint sätt att ge ansiktet ny energi och lyster. Samt att din make-up blir mycket enklare och snyggare att applicera. Försök lägga ansiktsmask regelbundet.

Vikten av solskyddsmedel

fräsch solskydd

Det finns många fördelar med att använda solskyddsmedel, och en av de viktigaste är att det kan hjälpa till att skydda huden från solens skadliga UV-strålar. Solskyddsmedel kan hjälpa till att förebygga hudcancer, för tidigt åldrande och andra hudproblem. Det är viktigt att använda solkräm varje dag, även om du inte kommer att vara utomhus särskilt länge.

Tips om hur man håller en fräsch och hälsosam kost

Fokus bör vara baserade på näringsämnen som har ett högt energiinnehåll (proteiner, fetter och kolhydrater). Naturliga och bekväma matvanor är viktigt. Livsmedel som innehåller mycket salt, socker och andra ingredienser (vanligtvis den moderna livsstilens “junk-food”) bör undvikas. Blandat med en hälsosam livsstil kan du minska risken för psykisk ohälsa, cancer, högt blodtryck och diabetes.

Att förbättra din mentala hälsa

Den psykiska hälsan är lika viktig som den fysiska hälsan, men den är ofta förbisedd. Här är några sätt att förbättra din mentala hälsa:

1. Få tillräckligt med sömn. Brist på sömn kan leda till humörsvängningar och depression.

2. Ät hälsosam och mat. Att äta näringsriktig mat bidrar till att förbättra ditt humör och din allmänna mentala hälsa. Känslan av ny fräsch tankekraft är otroligt upphöjande.
fräsch sallad

3. Motionera regelbundet. Motion frigör endorfiner, som har humörhöjande effekter. Prova gärna på Sup-Yoga – Läs mer om det här hos: elinlicious.se

4. Tillbringa tid med nära och kära. Att umgås med vänner och familj hjälper till att minska stress och främjar positiva känslor.

5. Ta hand om dig själv. Att ta hand om sig själv är viktigt för att upprätthålla psykisk hälsa och välbefinnande.

“Hälsa är ett eget ansvar – Du måste själv vara rädd om Dig!”

Läs gärna mer här på bloggen om Skönhet – Hudvård – Smink

Är du intresserad av träning och hälsa besök då bloggen myfitnessexpert.

https://botoxforum.se/