Bieffekter av Botox

Kosmetisk behandling känd som Botoxinjektion har varit en av de mest populära anti-aging metoderna tillgängliga under de senaste åren. Denna icke-invasiva kosmetiska metod har blivit mycket populär på grund av dess snabba resultat och lågriskprover av Botox. Mellan 2002 och 2003 ökade antalet personer som använder denna metod med 158 procent. Mer än 2,6 miljoner kvinnor och 333 000 män genomgick enbart Botox 2003!

Botox är en form av medicin och det finns biverkningar av Botox, som injiceras av din läkare och används för att behandla linjer och rynkor. Lyckligtvis kommer inte alla som genomgår Botox-injektioner biverkningar. Faktum är att de flesta människor tolererar det perfekt. I händelse av biverkningar är de i de flesta fall mindre eller kräver ingen behandling eller behandlas lätt av dig eller din vårdgivare.

bieffekter-av-botox

Effekterna av Botox är betydande en till två dagar efter operationen och kan vara upp till sex månader. Eftersom Botox bara stannar i kroppen i högst sex månader, reduceras alla läkemedelsrelaterade biverkningar efter den tiden. Personer som fortsätter sin behandling kan uppleva biverkningar. Vanliga biverkningar inkluderar illamående, influensasyndrom, luftvägsinfektion, droppande panna och ögonlock och huvudvärk. Lägre risker för Botox inkluderar symptomen som vanligtvis är förknippade med injektioner. Dessa inkluderar rodnad, smärta, svullnad, domningar, blåmärken, muskelsvaghet och blödning. Vanligtvis avtar dessa symptom inom en vecka efter injektionen.

Botox-injektioner är medicinska tekniker som måste kontrolleras i en medicinsk miljö och utföras av en erfaren läkare. De bör granska din medicinska historik för att avgöra om du är en bra kandidat innan Botox-behandling. Faktum är att det bara ska injiceras en gång var tredje månad. Amningskvinnor och personer som tar antibiotika rekommenderas att inte använda Botox eftersom det ökar risken för biverkningar. Evenemang där människor träffas  så att de kan behandlas utan korrekt medicin bör undvikas då farliga mängder alkohol gör att det blir blåmärken.

bieffekter-av-botox

Du kan uppleva några eller inga av Botox-biverkningarna som anges ovan. Tyvärr är det svårt att säga om vissa biverkningar, såsom huvudvärk orsakade av Botox eller andra faktorer, är svåra. Naturligtvis innebär alla skönhetsförfaranden någon form av risk. Varje metod som strider mot vad som är naturligt är farligt, inklusive Botox-injektioner. Om du tycker att det är värt det, gå vidare. Du bör dock berätta för de som utför behandlingen om det finns något som inte verkar direkt efter att du fått Botox injektionen. De kommer att kunna diagnostisera och behandla problemet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *