Botoxbehandling för nybörjare

Vad är Botoxbehandling?

Botox innehåller Botulinumtoxin och är skapat för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att fylla ut och ge ett lyft till förslappad hud.

Ingrepp med botox används främst till ansiktet för att behandla olika områden och dess muskulatur, men är även användbart för behandling av exempelvis problem med svettningar på olika områden av kroppen. Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, få bort argrynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan. Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna.

En botoxbehandling ger effekt på hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet. Botox är även en behandling som kan förbättra hälsan och kroppens funktioner. Botox är hjälpande mot migrän och för att lugna överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket skapar migrän.

botoxbehandling-2021

Vad kostar det att göra en Botoxbehandling?

Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox är det olika priser.

Du kan exempelvis behandla botox panna, botox glabella eller botox käkmuskler för att nämna ett par av områdena som vi kan behandla. Svar på hur mycket det kommer att kosta ges under din konsultation hos våra behandlare som du träffar innan botox injiceringen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du vill ha botox injicering, om du gjort botox tidigare eller om det är första gången för dig som du gör botox. Det är under vår konsultation som din legitimerade behandlare ger sin syn på vilken injicering av botox som resulterar i ett naturligt och passande utseende för dig.

botoxbehandling-2021

Vilka är stegen vid en Botoxbehandling?

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration innan din injicering. Efter det har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att gå igenom steg för steg, pris och för att besvara frågor och funderingar. Även om det är din första behandling med botox eller om du har gjort behandling med botox tidigare, så vill vi att du är trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.

Botoxbehandlingen startas genom att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Det är med en tunn nål som vi injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på hur stort område som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Smärtnivån är beroende på hur känslig du är som person, men en behandling med botox är vanligtvis relativt smärtfri.

Vad händer efter min Botoxbehandling?

Efter att du har gjort din skönhetsbehandling är det vanligt att du undrar när resultaten kommer att komma. Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox, så kan det ta från ett par dagar till veckor innan du ser slutresultatet. Botoxbehandlingen varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och förstärks mer för varje behandling som du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en engångsbehandling.

Är du även intresserad av “fillers”? Fillers kan man ta bort om man inte skulle bli nöjd! Läs mer om det här!

 

Om du vill läsa mer om Botox och behandlingar, så finns vårt senaste inlägg här.

Kolla även in denna intressanta blogg janemars för att läsa om skönhet och mode.