Botox är en behandling som har använts i flera år för att minska fina linjer och rynkor, men nu har FDA godkänt Botox för migrän. Denna behandling utfördes efter två studier på mer än 1000 vuxna, vilket visade sig vara effektivt vid behandling av migrän. Migrän är en typ av huvudvärk som kännetecknas av minskad smärta, känslighet för ljus och ljud, illamående och kräkningar. En patient kan drabbas av en plötslig känsla av smärta. Om huvudvärk ska räknas som migrän måste den vara 15 gånger eller mer i månaden och måste pågå i fyra timmar eller mer samtidigt.

Även om migrän vanligtvis inte orsakas av något allvarligt, kan de göra det omöjligt att göra även de enklaste sakerna. Vissa människor saknar arbets- och skoldagar på grund av dessa fruktansvärda huvudvärk. Andra kan inte ens ta hand om sin familj eller gå ut med vänner. Lyckligtvis kan Botox kunna hjälpa dessa människor.

botox-for-migran

Människor som lider av migrän och känner att andra behandlingar inte hjälper bör prata med sina läkare om Botox. Endast en läkare kan bestämma om denna typ av behandling är rätt för patienten. Om patienten är godkänd för denna behandling, kommer han att få injektioner i huvudet och halsen. Dessa injektioner ges vanligtvis med 12-veckors intervall. Botox-migrän är mycket effektiva och patienter kan förvänta sig att deras resultat kommer att pågå i upp till tre månader. Denna behandling kan vara mindre vanligt för personer som lider av migrän mindre än 15 dagar i månaden.

botox-for-migran

Även om Botox anses säkert och effektivt vid behandling av migrän, kan en patient drabbas av biverkningar. Två vanliga biverkningar inkluderar huvudvärk och nacksmärta. Några mer allvarliga biverkningar inkluderar muskelsvaghet, hängande ögonlock, dubbelsyn och förlust av urinblåsan. Det bör dock noteras att allvarligare biverkningar är mycket sällsynta, och om en person genomgår denna behandling under övervakning av en specialist, reduceras dessa risker ytterligare.

Migrän är hemskt, men de behöver inte förstöra en persons liv. Den som är trött på alla andra behandlingar och ännu inte fått någon lättnad i detta avseende bör prata med sina läkare om att få Botox för sin migrän. Detta kan verka som en radikal behandling, men migrän orsakar försvagande smärta och kan påverka en persons arbete, familj eller liv negativt. Det är därför som att få Botox kommer förmodligen att vara värt det.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *