Botox för migrän

Botox för migrän tar bort huvudvärken

Botox är en behandling som har använts i flera år för att minska fina linjer och rynkor, men nu har FDA godkänt Botox för migrän. Denna behandling utfördes efter två studier på mer än 1000 vuxna, vilket visade sig vara effektivt vid behandling av migrän. Migrän är en typ av huvudvärk som kännetecknas av minskad smärta, känslighet för ljus och ljud, illamående och kräkningar. En patient kan drabbas av en plötslig känsla av smärta. Om huvudvärk ska räknas som migrän måste den vara 15 gånger eller mer i månaden och måste pågå i fyra timmar eller mer samtidigt.

Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är hjälpande mot migrän och för att lugna överspända muskler. Botox i pannan ger effekt direkt i musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. En botoxbehandling ger effekt på hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet.

Även om migrän vanligtvis inte orsakas av något allvarligt, kan det göra det omöjligt att göra även de enklaste sakerna. Vissa människor missar arbets- och skoldagar på grund av denna fruktansvärda huvudvärk. Andra kan inte ens ta hand om sin familj eller gå ut med vänner. Lyckligtvis kan Botox för migrän hjälpa dessa människor.

botox-for-migran

Botox för migrän

Människor som lider av migrän och känner att andra behandlingar inte hjälper bör prata med sina läkare om Botox. Endast en läkare kan bestämma om denna typ av behandling är rätt för patienten. Om patienten är godkänd för denna behandling, kommer han att få injektioner i huvudet och halsen. Dessa injektioner ges vanligtvis med 12-veckors intervall. Botox-migrän är mycket effektiva och patienter kan förvänta sig att deras resultat kommer att pågå i upp till tre månader. Denna behandling kan vara mindre vanligt för personer som lider av migrän mindre än 15 dagar i månaden.

botox-for-migran

Även om Botox anses säkert och effektivt vid behandling av migrän, kan en patient drabbas av biverkningar. Två vanliga biverkningar inkluderar huvudvärk och nacksmärta. Några mer allvarliga biverkningar inkluderar muskelsvaghet, hängande ögonlock, dubbelsyn och förlust av urinblåsan. Det bör dock noteras att allvarligare biverkningar är mycket sällsynta, och om en person genomgår denna behandling under övervakning av en specialist, reduceras dessa risker ytterligare.

Migrän är hemskt, men de behöver inte förstöra en persons liv. Den som är trött på alla andra behandlingar och ännu inte fått någon lättnad i detta avseende bör prata med sina läkare om att få Botox för sin migrän. Detta kan verka som en radikal behandling, men migrän orsakar försvagande smärta och kan påverka en persons arbete, familj eller liv negativt.

Ta kontakt med en läkare eller skönhetsklinik och hör med deras behandlare hur de kan hjälpa dig med att behandla din migrän med hjälp utav Botox. Det är viktigt att du tar kontakt med en klinik som erbjuder seriösa tjänster inom skönhet och som använder sig av behandlare som är legitimerade och certifierade för att kunna utföra behandlingarna.

Var noga med att göra din research kring en specifik klinik om du funderar på att göra ett besök. Läs recensioner och se vad andra kunder har skrivit om sin upplevelse hos kliniken. Om det finns före och efter-bilder på behandlingarna, så kan det vara av stor vikt för din del att se dem och fundera över om de möter dina önskningar och behov.

Vill du läsa mer, rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Läs även här om tips när man får problem med att sova ordentligt:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *