Botulinumtoxin typ A anses av många vara ett spännande sätt att behandla rynkor. Emellertid har den behandling som kallas Botox använts under många år för att behandla andra kosmetiska tillstånd såsom muskelspasmer i ansiktet. Detta är vad som har gjort det känt som en behandling som kan behandla rynkor i ansiktet. Vad är Botox? Detta är bara ett av varumärkena Botulinum Toxin Type A som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Denna produkt tillverkas av Allergan, Inc., ett globalt specialiserat läkemedelsföretag. Dessa bakterier är skadliga och livshotande och kan leda till förlamning eller muskelsvaghet. Botox-behandlingen är dock helt säker, särskilt när den används i små doser och injiceras direkt i ett specifikt område.

botox-injektioner-all-du-behover-veta Hur Botox fungerar

Botox fungerar genom att blockera frisättningen av en kemisk messenger (neurotransmitter) formellt känd som acetylkolin. Denna neurotransmitter, som finns i nervceller, överför vanligtvis en nervimpuls till en muskelcell, vilket får den att dra sig samman. I frånvaro av acetylkolin blir muskelceller svaga, vilket leder till muskelförlamning. Botox-injektioner är begränsade endast på grund av den tillfälliga effekten på det behandlade området och nervfibrerna kan regenereras efter några månader.

Använd Botox-injektioner

De används för att behandla olika medicinska tillstånd, inklusive:

  • Muskelspasmer i ansiktet eller andra lokala områden
  • Ögonlocksledning (blephospasm)
  • muskelspasm
  • Muskelspasma i nacken (cervikal dystoni) och
  • Korrekt ögonjustering (strabismus)

Botox-injektioner används också för att minska överdriven svettning i underarmen. Detta görs genom att blockera funktionen hos nervcellerna som kontrollerar svettkörtlarna. Genom att injicera direkt i armhålan kan de behandla lokal hyperhidros.

Vid kosmetiska behandlingar används de för att behandla vertikala rynkor som kallas glabla linjer. Dessa finns mellan ögonbrynen och orsakas av muskelkontraktion under rynkningen, rörledningen eller koncentrationen. Andra linjer som kråksfötter (linjer i ögonhörnet) och horisontella linjer på pannan kan också behandlas med Botox-injektioner.

botox-injektioner-allt-du-behover-veta Hur Botox-injektioner behandlar rynkor

Botox-injektioner behandlar rynkor i ansiktet genom att försvaga eller förlamma musklerna i ansiktet och sträcka huden. Efter ungefär en veckas injektioner försvinner rynkor och linjer. Men detta i ansiktsbildning kan inte begränsas.

Varaktig period

Efter injektionen och försvinnandet av rynkor och linjer kan du se bättre ut i upp till 6 månader innan du upprepar behandlingen. Men med fortsatt användning blir effekterna av injektionen längre. Ett antal patienter som får Botox-injektioner utvecklar antikroppar som neutraliserar injektionens effekt och leder till ineffektiv behandling. Detta händer endast när de använder behandlingen ofta.

Hur säker är Botox-injektion?

Botox-injektioner är helt säkra när de administreras av mycket erfarna läkare. Det finns några milda och tillfälliga biverkningar som kommer med behandlingen. Dessa inkluderar smärta, blåmärken och allergier mot Botox-injektioner. Det är vanligt att de flesta upplever mindre huvudvärk omedelbart efter behandlingen. Andra upplever illamående och influensa.

En av de väsentliga biverkningarna av denna behandling är risken för att tappa ögonen under flera dagar. Kvinnor som är gravida eller ammar bör undvika denna behandling. Precis som all annan medicinsk behandling har det sina fördelar och biverkningar. Det är viktigt att prata med din läkare för att ta reda på alla fakta.

Var får man Botox-behandlingar

Kosmetiska procedurer kan utföras av många hälso- och sjukvårdspersonal. Faktum är att Botox-behandling ska utföras av en läkare och ha mycket erfarenhet av denna teknik. Din läkare ska först berätta om behandlingen är rätt för dig.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *