Botox mot rynkor

Många var skeptiska till effekterna av Botox när de först gick ut på marknaden. Botox är ett komplex av proteiner härrörande från en bakterie som kallas Clostridium botulinum. För din kännedom så är Botox från samma toxiner som kan orsaka matförgiftning hos människor. Låter lite skrämmande, eller hur? Som tur väl är så blir det inte samma effekt på huden som på kroppen.

En vanlig dröm hos människor är att förbli ung och vacker för alltid och det har varit en motiverande faktor för innovation och experiment. Denna dröm har varit ansvarig för den växande populariteten för kosmetisk kirurgi och har lett till en plötslig tillströmning av Botox. Trots att Botox resultaten är tillfälliga, så har Botox behandling blivit populärt över hela Sverige och runt om i världen på grund av dess enkla behandling och omedelbara resultat.

botox-mot-rynkor

Botox som används för att minska rynkor är en steril och ren version av botulinumtoxin. När toxinet injiceras i en muskel, fungerar det för att blockera nervimpulser, och tillfälligt förlamar musklerna som orsakar rynkor och på så sätt avslappnar dem mer. Nettoresultatet är att processen för rynkbildning bildas. En jämnande effekt ses nästan omedelbart och förbättras under de närmaste dagarna.

De fullständiga effekterna av Botox-injektioner kan ses på 4-10 dagar. Beroende på svårighetsgraden av rynkorna och styrkan i musklerna som behandlas kan resultaten variera från person till person. Resultaten varierar vanligtvis från 3 till 6 månader, varefter de flesta patienter gradvis återvänder till sitt tidigare tillstånd. Normalt ska Botox-injektioner upprepas var 2-6 månad. Patienter som har behandlats med Botox i mer än 12 månader kan bara behöva mer behandling var sjätte månad.

Medan Botox har använts säkert av miljontals patienter, rekommenderas att gravida kvinnor eller ammar som ammar samt patienter med neurologisk sjukdom aldrig använder Botox. Om du planerar att använda Botox-injektioner, se till att du noggrant undersöker specialisterna i ditt område som tillhandahåller denna tjänst. En av våra mest varma rekommendationer går till Göta klinik. Se till att denna operation utförs av en kvalificerad läkare eftersom ditt ansikte står på spel och om du inte är försiktig kan allt bli förstört.

Gå genom dom mest populära skönhetsbehandlingar i denna bloggen husforum.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *