Var använder du Botox?

Panna

Botox används för att eliminera rynkor och rynkor, särskilt mellan ögonen precis ovanför näsan. Musklerna mellan ögonbrynen rör sig i sidled under ögonen, vilket gör att ögonbrynen rör sig nedåt mot näsan när det finns en plats eller rynka. Rynkande rader eller rynkor uppstår när huden runt detta område är permanent skrynkliga eftersom det finns muskelrörelser under den.

Eftersom det finns en förlust av elasticitet i huden med åldern, verkar dessa linjer försvinna med åldern. När Botox injiceras i musklerna ungefär en centimeter över ögonbrynsområdet blir musklerna rörliga och avslappnade.

Eftersom det finns en minskning av muskelaktiviteten, är det också en minskning av rynkor. Effekten av denna injektion är inte långvarig och varar cirka tre till sex månader.

botoxinjektionsomraden

Runt ögonen

Musklerna runt ögonen svarar på känslor i perfekt harmoni, när någon skrattar, ler, gråter eller rynkar. Detta händer så att fina linjer bildas runt ögonen. När du åldras blir dessa linjer djupare och tjockare. I ansiktet finns tydliga, fina linjer vid ögonen som är ett drag som kallas för kråkfötter. För att eliminera dessa linjer injiceras Botox i specifika muskler runt ögat för att förhindra muskelsammandragning och utjämna rynkor.

Ögonlock

Tillståndet i vilket de blinkande musklerna börjar sammandras kallas Blefarospasm. Beroende på hur allvarligt problemet är, kan patienter med blefaospasm ha svårigheter med dagliga aktiviteter som läsning, körning och arbete.

Toxinet injiceras i musklerna runt ögonlocket för att stoppa deras snabba sammandragningar. Denna metod är en av de föreslagna metoderna för behandling av blephaospasm. Detta är inte en långsiktig lösning igen, utan en tillfällig lättnad som varar cirka fyra månader.

botoxinjektionsomraden

Armhåla

Hyperhidros underarm är överdriven svettning, särskilt i axilla, och Botox är en rekommenderad behandling för det. Små injektioner ges i armhålan för att förlamma nerverna och signaler produceras till svettkörtlarna som orsakar svettning. Svettningen stoppar genom att stoppa nervsignaler. Observera att effekten av denna metod inte är permanent, men varar cirka tre till sex månader, och patienter med detta problem behöver vanligtvis tre Botox-behandlingar på ungefär ett år om de vill stoppa överdriven svettning.

Hals- och axelområden

Plötsliga och oavsiktliga muskelspasmer i axlar och nacke som leder till obehagliga ställningar och skarpa rörelser kallas livmoderhalsdystoni. Botoxinjektioner i axlar- och nackområdena används för att behandla denna sjukdom.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *