Dysport eller Botox: Vilken är bäst?

Dysport är ett alternativ till Botox

Vi har under lång tid letat efter en produkt som Botox för att göra något åt våra tydliga rynkor och relativt nyligen har just detta kommit till oss. Dysport är ett nyligen godkänt alternativ till äldre linjer och rynkor och många använder denna produkt som en dramatisk förbättring för sina rynkor och linjer i pannan. Vad är sanningen om skillnaden mellan Dysport och Botox? Läs mer om varje injektion så att du får mer kött på benen om de olika behandlingarna.

Vad skiljer de olika behandlingarna åt?

Båda injektionerna innehåller botulinumtoxin typ A, som förlamar musklerna i kroppen. Botoxbehandlingen är inte en permanent förlamning av de valda områdena och när det gäller botox, så måste det upprepas regelbundet för att det inte ska försvinna. Det är här de två skiljer sig åt. Botox återanvänds var tredje månad. Å andra sidan verkar effekten upp till 6 månader, och det tar längre tid.

dysport-eller-botox-vilken-ar-bast

En av de främsta anledningarna till att välja Dysport istället för Botox är för att det i vissa fall verkar fungera snabbare. Det är faktiskt så i de fall som rynkborttagning är ett beslut som görs i sista minuten är skillnaden mellan en dag och tre dagar för att börja arbeta med botulinum mycket viktig och kan vara mycket viktig i beslutsprocessen.

Några av de situationer som vi föredrar att få resultat snabbare är till exempel före en stor jobbintervju, ett bröllop eller en fest. Inte alla kan planera i förväg för att se till att de får sin injektion en vecka i förväg, så det är därför många letar efter ett alternativ som har samma effekt, men som verkar snabbare.

Den stora nackdelen med den här sortens nyare typ av behandlingar med injektioner, är att den kan stimulera kroppen att producera fler antikroppar. De attackerar giftet och gör det i princip värdelöst. Detta kan hända med Botox, men det är inte alls lika vanligt. I detta skede är en ny version av botulinum toxin fortfarande relativt nytt på marknaden och undersöks fortfarande av forskare och läkemedelsverk. Men det har godkänts för att användas i behandlingar eftersom det inte har några större biverkningar.

dysport-eller-botox-vilken-ar-bast

I själva verket är biverkningarna av dessa två olika behandlingar ganska lika. Kan orsaka svullnad och blåmärken eller domningar på och kring området där injektionen sker. Det här kompenseras relativt lätt genom att använda kyla på det drabbade området och vilket gör att det inte smärtan håller i sig länge.

En av de mest populära fördelarna med att ta bort nya rynkor med den här sortens behandling är det faktum att det kostar mindre än den gamla metoden. Slutpriset blir snarlikt det ursprungliga då det kostar ungefär en tredjedel av priset för en injektion med Botox, men du behöver tre injektioner med Dysport för att få samma effekt som behandling med Botox. Det sägs att för dem som har eller har lätt att få en lätt förlamning i ansiktsmuskeln kan en lägre dos vara ett bättre alternativ.

Slutligen, när det gäller Dysport eller Botox, så är det helt upp till dig som ska behandlas med det att välja. Det finns de som rekommenderar behandlingar med Botox eftersom det är en mer använd och testad produkt. Läkare och behandlare använder sig av Botox runt om i hela världen på olika skönhetskliniker och speciellt i Sverige är det väldigt vanligt att erbjuda behandlingar med Botox.

Dysport är ett alternativ, men du bör göra en ordentlig research innan du väljer att göra en behandling med antingen Botox eller Dysport. Använd dig av en legitimerad klinik med auktoriserad personal som erbjuder säker och certifierad behandling.

Vill du läsa mer om Botox, så rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *